18. 05. 2017. u 11:09

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila brončanu judo reprezentaciju.

Zagreb (CRO)

Povodom osvojene tri medalje na Europskom judo prvenstvu u Poljskoj, žensku judo reprezentaciju te brončanog judaša Dominika Družetu primila je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Sve do 2017. godine hrvatski judo je od nezavisnosti Hrvatske upisao dvije vrijedne europske seniorske medalje. Marijana Mišković Hasanbegović osvojila je broncu 2009. godine u Gruziji, a Tomislav Marijanović srebro 2013. u Mađarskoj.

Simbolično je da su oboje bili veliki dio uspjeha na Europskom prvenstvu 2017. godine, kada su Barbara Matić (do 70 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg) osvojili bronce u pojedinačnom natjecanju, a zatim i ženska reprezentacija u ekipnom natjecanju. Mišković Hasanbegović kao nositeljica iskustva i kvalitete, a Marijanović kao trener reprezentacije.

Povodom tih uspjeha judo reprezentacija i predstavnici saveza okupili su se u Zagrebu te ih je primila Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Tijekom druženja Predsjednica je čestitala na osvojenim medaljama, napretku u radu Hrvatskog judo saveza te istaknula važnost sporta u predstavljanju Hrvatske diljem svijeta. Također, Predsjednica je dala podršku za nadolazeća velika događanja, koja će se održati u Hrvatskoj, Grand Prix Zagreb u rujnu te Svjetsko juniorsko prvenstvo u listopadu.

Predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak zahvalila se Predsjednici na podršci i primanju, istaknula važnost juda od najranije dobi za djecu te izazove koji stoje pred savezom i natjecateljima kako bi se uspjesi nastavili. Počasni predsjednik saveza Tomislav Čuljak uz zahvalu je spomenuo napredak u radu s mladima te kako su osvojene seniorske medalje plod dugogodišnjeg rada trenera koje je predstavio predsjednik Stručno trenerske komisije profesor Hrvoje Sertić.

U ime natjecatelja Marijana Mišković Hasanbegović je Predsjednici uručila prigodni poklon, uramljenu uspomenu s Europskog prvenstva u Varšavi s potpisima svih reprezentativaca.

Uz brončane Dominika Družetu i Barbaru Matić u pojedinačnom natjecanju, brončane medalje iz ekipnog natjecanja prezentirale su i Marijana Mišković Hasanbegović, Ivana Šutalo, Tihea Topolovec, Ivana Maranić, Tena Šikić i Maja Blagojević.

Vodstvo Hrvatskog judo saveza predvodila je predsjednica saveza, Sanda Čorak, počasni predsjednik Tomislav Čuljak, dopredsjednik saveza Dean Bogić, glavni tajnik Hrvoje Lindi, predsjednik Stručno trenerske komisije Hrvoje Sertić, izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović, izbornik muških reprezentacija Dean Ilić te treneri reprezentacija Tomislav Marijanović i Hrvoje Petranović.

 

Preuzeto sa www.judo.hr