01. 09. 2017. u 10:09

CNN potpisao suradnju s krovnom kućom juda

U danima uoči Svjetskog juda prvenstva u Budimpešti (28. kolovoza do 3. rujna), održava se kongres Međunarodne judo federacije (IJF) na kojem je obznanjeno i potpisivanje suradnje s medijskom kućom CNN.

Počevši sa Svjetskim prvenstvom u Budimpešti, jedna od najznačajnijih globalnih, medijskih kuća, američki CNN još detaljnije i opsežnije će pratiti judo događanja. Osim praćenja na digitalnim kanalima CNN-a, glavna judo događanja će se pratiti kroz 30-minutne emisije.

– Ponosni smo što možemo objaviti ovako jaku suradnju sa CNN-om. Vjerujemo kako će upravo ovaj ugovor značiti dodatni iskorak za judo – rekao je predsjednik IJF-a, Marius Vizer, koji je na kongresu potvrđen za čelnog čovjeka juda i u naredne četiri godine.

– Iznimno smo zadovoljni suradnjom s IJF-om i izazovu u praćenju juda koji pruža toliki broj zanimljiv tema iz cijelog svijeta – istaknula je dopredsjednica CNN-a Corinna Keller.

Kako je i CNN istaknuo u opširnoj najavi događanja u glavnom gradu Mađarske (link) judom se bavi više od 28 milijuna ljudi u 200 država svijeta, a 800 vrhunskih judoka će se od 28. kolovoza do 3. rujna boriti za svjetska odličja.

Među njima će biti i sedam hrvatskih judoka; Tena Šikić (do 52 kg), Barbara Matić (do 70 kg), Brigita Matić (do 78 kg), Ivana Šutalo (preko 78 kg), Bernard Azinović (do 60 kg), Dominik Družeta (do 81 kg), Zlatko Kumrić (do 100 kg), dok će se za ekipno natjecanje pridružiti Tihea Topolovec (do 57 kg), Dominik Sumpor (do 73 kg) i Marko Kumrić (do 100 kg).

 

 

Preuzeto sa www.judo.hr