01. 09. 2017. u 10:13

Azinović i Šikić došli do drugog kola Svjetskog prvenstva

Na otvaranju smotre najboljih judaša svijeta Hrvatska je imala predstavnika u kategoriji do 60 kg. Bernard Azinović je svoj premijerni nastup na svjetskim prvenstvima otvorio uvjerljivom pobjedom protiv Jordanca Salmana te je ipponom nakon 79 sekundi prošao u drugo kolo.

Tamo ga je čekao Nijemac Plafky, koji je iskoristio nešto slabiji ulazak hrvatskog judaša u borbu, nedovoljno kvalitetnu borbu za gard i s tri wazarija prošao dalje.

– Prva borba je bila odlična, ušao sam koncentrirano i odradio kako sam trebao. Protiv Plafkyja sam ušao opreznije da vidim kakav mu je gard. U drugom dijelu borbe sam bio bolji. To je svakako pokazatelj kako trebam raditi dalje, a svakako da ima još puno prostora za napredak – rekao je nakon nastupa Azinović.

U utorak je na tatami u Budimpešti izašla Tena Šikić (do 52 kg). Nakon brzog ippona protiv Antonio (ANG) u 2. kolu je išla na 3. nositeljicu Cohen (ISR). Nakon nešto više od minute borbe Šikić je izgubila osae-komijem.

– U dvije kratke borbe, upisala sam brzi ippon, rekla bih očekivano, a zatim sam protiv Cohen ostala u zahvatu i nisam se uspjela izvući van – rekla je nakon nastupa Tena.

 

 

Preuzeto sa www.judo.hr